Varen in odgovoren odnos

 

Kot v vseh podjetjih skupine Colas je varnost naša prioriteta. Podjetnost, inovativnost, odgovornost in želja biti referenčno podjetje v naši dejavnosti.

 

Varovanje življenj in telesno počutje vseh zaposlenih na delovnem mestu in prometu, je naša glavna skrb. Želja podjetja je, da bomo referenčno podjetje, še posebej iz naslova varnosti. Da bomo uspeli, mora biti Varnost več kot prioriteta, postati mora navada. Varnost ne sme biti samo tema pogovora, ampak vrednota, ki jo čutimo globoko v sebi in ki vodi naše obnašanje ves čas, ne glede na to kje se nahajamo. Varnost je temeljna vrednota korporacijske kulture, vrednota, pri kateri nikoli ni kompromisa.

 

To je razlog, zakaj se je Colas odločil za globalno kampanjo varnosti, ki temelji na enostavni frazi: Varen in odgovoren odnos (Safety attitude).

 

 

Varen in odgovoren odnos temelji na dveh idejah. Prvič, najboljši način promoviranja varnosti v Colas-u, je vključitev vseh v globalno kampanjo varnosti. Drugič, edini način, da to izvedemo je, da globoko v sebi spremenimo način obnašanja v vsakodnevnem življenju. Vsak zaposleni, brez izjem, mora biti vzor, ne glede na to kdo je: direktor, poslovodja, vodja, delavec. Varnost je skupinski trud, vsak mora dati vse od sebe v vsakem trenutku.

 

Z našo kampanjo bo varnost postala navada za vse in prava korporativna vrednota. Moramo stopiti na pot 0 nezgod, da bomo občutili ponos referenčnega podjetja, katero ščiti najdragocenejšo bogastvo katero imamo: življenje.