Colafrez - reciklirani asfaltni agregat

 

Colafrez je bitumenska zmes agregata (asfalt), ki je sestavljen iz recikliranega asfaltnega agregata, kamene moke in bitumna. Tisto, kar ga razlikuje od klasičnih bitumenskih zmesi, je dodatek recikliranega agregata.

 

Reciklirani asfaltni agregati so agregati, ki jih pridobivamo s frezanjem asfaltnih slojev in ostankov ali viškov asfaltov, nastalih med proizvodnjo ali gradnjo. Z njihovim dodajanjem celovito zaokrožujemo uporabo in proizvodnjo bitumenskih zmesi. Pri tem se ne soočamo z odpadnim materialom, saj ga ponovno vračamo v proizvodnjo. S proizvodnjo Colafreza izpolnjujemo evropske zahteve o obvezni reciklaži gradbenih materialov.

 

Prednosti Colasfreza so ekonomski vidik, ohranjanje naravnih virov (manjša eksploatacija kamna in zmanjšanje porabe novega bitumna) in varovanje okolja. Z njegovo uporabo ohranjamo naravne vire in zmanjšujemo emisije CO2 v okolje. Zaradi teh lastnosti ga lahko imenujemo varuh okolja. Njegova kakovost ustreza vsem tehničnim predpisom in zahtevam za bitumenske zmesi.